SUSA predstavila kandidaturo za organizacijo SUP v floorballu 2020

SUSA predstavila kandidaturo za organizacijo SUP v floorballu 2020

Mednarodna univerzitetna športna zveza (FISU) v teh dneh Lozani gosti predstavnike različnih nacionanih univerzitetnih športnih zvez iz celega sveta - članic FISU - ki kandidirajo za organizacijo Svetovnih univerzitetnih prvenstev (SUP). Med njimi je tudi Slovenska univerzitetna športna zveza (SUSA), ki je v torek predstavila svojo kandidaturo za SUP v floorballu leta 2020.

Predstavitev je v imenu SUSA vodil njen predsednik, mag. Patrik Peroša, pri tem pa mu je pomagal tudi Aleš Zorman, ki na Floorball zvezi Slovenije (FZS) opravlja funkcijo vodje sodnikov. Peroša in Zorman sta predstavnikom FISU predstavila načrte SUSA, ki bi tekmovanje priredila meseca julija v Kopru.

»Osebno sem zelo zadovoljen, da nam je Slovenija predstavila svojo kandidaturo za organizacijo SUP v floorballu 2020. Člani izvršnega komiteja FISU smo prepričani, da bi bilo prvenstvo pri vas zagotovo organizirano na zelo visokem nivoju. Obenem tudi vemo, da je zdajšnji predsednik SUSA velik strokovnjak za organizacijo mednarodnih univerzitetnih športnih dogodkov. »Floorballski svet« bi bil zelo hvaležen, če bi prvenstvo potekalo v takšni državi, kot je Slovenija, ki je zelo zavezana k razvoju tega športa,« je o predstavitvi SUSA povedal Fernando Parente, eden izmed treh članov komisije, ki pri Mednarodni univerzitetni zvezi opravlja funkcijo člana izvršnega komiteja in podpredsednika tehničnega komiteja za Svetovna univerzitetna prvenstva.

FISU bo organizatorja SUP v floorballu 2020 razglasila 1. decembra.

Floorball se je v Evropi začel razvijati v 60. letih prejšnjega stoletja, najbolj priljubljen pa je na Švedskem, Finskem, Češkem, Danskem in v Švici. Zgodovina tega športa v Sloveniji sega v leto 1991, pomembno prelomnico pa predstavlja leto 2000, ko je bila ustanovljena FZS, istega leta pa se je pričela tudi rekreativna liga. Leta 2004 je Olimpijski komite Slovenije priznal FZS kot svojo članico, in sicer kot nacionalno panožno športno zvezo neolimpijskih športov, na našem prostoru pa je več kot 400 registriranih igralcev in igralk.

FISU je prvo SUP v floorballu organizirala leta 2002 v švedskem Gothenburgu, prihodnje leto pa bo tekmovanje potekalo v poljskem Lodžu.

Mednarodna univerzitetna športna zveza je sicer za leto 2018 razpisala kar 35 različnih Svetovnih univerzitetnih prvenstev.

Facebook Twitter Google+ Pinterest